.

Τρίτη 22 Αυγούστου 2017

ΚΑΡΑΦΛΑ: Ποιά συνήθεια στο ντουζ μπορεί να επιταχύνει τη φαλάκρα;


Η συνηθισμένη φράση των ανδρών, μπαίνω για ένα γρήγορα ντουζ, συνδέεται με τη ταχύτερη εξαπλωση της φαλάκρας, τον εφιάλτη κάθε άνδρα.

Οι επιστήμονες μετά από σειρά ερευνών πάνω σε ειδικά σαμπουάν για την τριχόπτωση, ανακάλυψαν ότι ένα γρήγορα λούσιμο στα μαλλιά μπορεί να επιταχύνει την τριχόπτωση.

Οι ειδικοί συνιστούν λούσιμο αρκετών λεπτών, με ιδιαίτερη φροντίδα στη περιοχή που υπάρχει πρόβλημα. Ένα μασάζ στους θήλακες, μπορεί να ενεργοποιήσει το μηχανισμό αναγέννησης της τρίχας και να καθυστερήσει το μοιραίο.

Η Ananbel Kingsley, τριχολόγος από την Philip Kingsley, λέει: «Το μασάζ στο τριχωτό του κεφαλιού μπορεί να είναι επωφελές για εκείνους που βιώνουν μια σταδιακή μείωση του όγκου των μαλλιών ή τριχόπτωση και φαλάκρα».

Αυτό επιτυγχάνεται με τη βελτίωση της ροής αίματος απευθείας στην περιοχή και με την απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων του δέρματος που έχει αποδειχθεί ότι προκαλούν ή επιδεινώνουν την τριχόπτωση.

Και συνεχίζει: «Θα πρέπει ιδανικά να κάνετε 5-10 λεπτά μασάζ στο κεφάλι σας 1-2 φορές την εβδομάδα. Θα πρέπει να το κάνετε με ήπια, αλλά σταθερή πίεση. Χρησιμοποιώντας και τα δύο χέρια, κάντε κινήσεις σαν να ‘ζυμώνετε’ απαλά το τριχωτό της κεφαλής σας με κυκλικές κινήσεις ξεκινώντας από την μπροστινή γραμμή και συνεχίζοντας σταδιακά προς τον αυχένα. Επαναλάβετε 3-4 φορές και στο τέλος με μια απαλή μονοκόμματη κίνηση, ‘χαϊδέψτε’ το κεφάλι σας από μπροστά προς τα πίσω».