.

Κυριακή 19 Νοεμβρίου 2017

ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΑ : Η Φώφη Γεννηματά κερδίζει.....νέα από ΜΑΡΟΥΣΙ


Γράφει ο Μιχαήλ Ρούσσος

Εκλογικό τμήμα Δήμου Αμαρουσίου ( πριν από λίγο άμεση πληροφορία )


Ερωτήσεις που απαντήθηκαν από τον υπεύθυνο συντονισμού Σταύρο Θεοδωράκη

1. Η συμμετοχή σε τι επίπεδα βλέπεται να έχει φτάσει παρόλο τις καιρικές συνθήκες;

Πιστεύω πως έχει ψηφίσει το 60% από αυτούς που είχαν έρθει την 1η Κυριακή, περίπου στα 1.200 άτομα ( με επιφύλαξη ). Ο κόσμος ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα.

2. Πληρώνουν και την 2η Κυριακή οι συμμετέχοντες;

Όχι, το ποσό αυτό ήταν για την 1η Κυριακή και το ποσό χρησιμοποιήθηκε για τις δαπάνες :

α) του εξοπλισμού
β) πληρωμή επαγγελματιών παραγωγικής εφαρμογής
γ) σύστημα courier
δ) κινητή τηλεφωνία κ.α

3. Η ηλικία των ψηφοφόρων σε τι πλαίσια κυμάνθηκε;

Το Μ.Ο των ψηφοφόρων ήταν άνω των +40 

Συνομιλητής Σ. Θεοδωράκης


Συνέχεια με αποσπάσματα από:  http://www.e-daily.gr/_img/edailygr_logo.png


Μετά από προεκλογική περίοδο τριών μηνών η μάχη για την ηγεσία του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς οδεύει στο τέλος της. Η κυρία Γεννηματά είναι η μεγάλη νικήτρια, καθώς έχει εξασφαλίσει ήδη ένα ασφαλές προβάδισμα.

Με ενσωματωμένο το 35,52%, η Γεννηματά παίρνει 59,56% και ο Ν. Ανδρουλάκης 40,44%
Μόνο στην Κρήτη προηγείται ο Ν. Ανδρουλάκης με 51,57% και 48,43% η Γεννηματά


Νίκη της προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Φώφης Γεννηματά, δείχνουν τα πρώιμα αποτελέσματα των εκλογών για την ανάδειξη προέδρου στην Κεντροαριστερά, καθώς στο 20% των εκλογικών τμημάτων όλης της χώρα στα οποία έχουν καταμετρηθεί τα ψηφοδέλτια λαμβάνει το 60% ενώ ο κ. Νίκος Ανδρουλάκης το 40%.
Σύμφωνα με την ενημέρωση από τον Νίκο Αλιβιζάτο σε όλες τις περιφέρειες της χώρας εκτός της Κρήτης προηγείται η κυρία Γεννηματά. Μάλιστα ο κ. Αλιβιζάτος είπε ότι πρέπει να θεωρήσουμε νικήτρια την κυρία Γεννηματά.

Ψήφισαν 154.317 πολίτες στην Ελλάδα και 1.253 στο εξωτερικό, στο σύνολο 155.560 ενώ η αποχή σε σχέση με όσους ψήφισαν την περασμένη Κυριακή ήταν 27%. Περί τους 160.000 πολίτες συμμετείχαν μέχρι το κλείσιμο της κάλπης στο δεύτερο γύρο των εκλογών για την ανάδειξη αρχηγού του νέου φορέα της κεντροαριστεράς.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ανεξάρτητης Επιτροπής Διαδικασιών & Δεοντολογίας, καθηγητή Νίκο Αλιβιζάτο η συμμετοχή έφθασε το 74% του πρώτου γύρου (που διεξήχθη την προηγούμενη Κυριακή) παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες και τα δραματικά γεγονότα της δυτικής Αττικής. 

Ο κ. Αλιβιζάτος συνέκρινε μάλιστα την πτώση κατά 26% της συμμετοχής στο 2ο γύρο για τον νέο φορέα, με τις αντίστοιχες εσωκομματικές εκλογές της ΝΔ, που -όπως είπε- είχαν πτώση συμμετοχής στο 2ο γύρο κατά 29%.

Βοηθητικές πηγές