.

Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου 2017

ΧΡΕΟΣ: Απαλλαγή από τους πολίτες........δείτε πως ( Μεγάλο )

Σου μοιράζουν το μέρισμα ενώ ταυτόχρονα σου αρπάζουν το διαμέρισμα

Στα 1,4 δις ευρώ είναι το πρωτογενές πλεόνασμα το οποίο θα ήταν δυνατό αντί να διατεθεί σε μορφή φιλοδωρήματος προς πάσα κατεύθυνση άγνωστη (όπως είχαν πάρει βουλευτές του ΣυΡιζΑ και της ΝΔ κι άλλων κομμάτων τις προηγούμενες χρονιές)· θα μπορούσε αυτό να προσφερθεί στο να δημιουργηθεί ένα fund κρατικό που θα μπορούσε να εξαγοράσει στην δευτερογενή Αγορά ένα μέρος των κόκκινων δανείων αυτών.

Αξίζει να θυμίσω ότι τα κόκκινα δάνεια πουλήθηκαν από τις συστημικές τράπεζες σε χαμηλότατα επίπεδα και κάποια έως 3% επί της συνολικής αξίας τους. Κι αν δημιουργηθεί ένα κρατικό fund τότε θα μπορεί να το εξαγοράσει σε αυτή την αξία τα ακίνητα των Ελλήνων πολιτών. Μη μετατρέποντας τους άλλοτε νοικοκύρηδες σε επαίτες και άστεγους.

Επίσης, να θυμίσω ότι οι ανακεφαλαιοποιήσεις των τραπεζών είναι το χρέος τους από τις φούσκες τους που ξεκίνησε επί της θητείας στο Υπουργείο Οικονομικών του Αλογοσκούφη όπου οι ζημιές των τραπεζών έγιναν δημόσιο χρέος (όχι τα κέρδη τους) κι από τότε έως σήμερα έχει ξεπληρώνει η ελληνική κοινωνία τις ανακεφαλαιοποιήσεις δίνοντας 250.000.000.000 (250 δις) Ευρώ! Πολύ πιθανό είναι ότι αν συνεχίσει το Δ.Ν.Τ. στο ελληνικό πρόγραμμα τότε να πάμε εκ νέου σε νέα ανακεφαλαιοποίηση.

Το 2007 τα ελληνικά κόκκινα δάνεια ανερχόντουσαν στο ύψος του 4,5% ενώ εν έτει του 2017 είναι στο 42,4%. Είναι ηλίου φαεινότερο ότι οι συνεχείς ανακεφαλαιοποιήσεις των τραπεζών επί θητείας του Αλογοσκούφη έως του Τσακαλώτου ήταν αυτή που μετέτρεψε τους Έλληνες πολίτες να 'ναι κακοπληρωτές και δεν είναι συλλήβδην συνειδητοί απατεώνες ή μπαταχτσήδες ή στρατηγικοί κακοπληρωτές. Καθώς απαξιώθηκε η ακίνητη περιουσία τους, ο ΕΝΦΙΑ είχε μεγάλη συμβολή στη συνολική απαξίωση της ακίνητης άλλοτε ιδιωτικής περιουσίας, αυξήθηκε η ανεργία η νεανική κι η συνολική όπου πλέον κατέχουμε την 1η θέση στο βάθρο στην Ε.Ε., αυξήθηκε η φορολογία όπου μας χάρισε την 1η θέση ανάμεσα στις χώρες του Ο.Ο.Σ.Α. κι ούτω καθ' εξής.

Κατά τα άλλα κουρεύουν δάνεια κομμάτων, καζίνων, τις ζημιές των τραπεζών, των καναλιών, των ομάδων και ούτω καθ' εξής.

Η κατά τα άλλα αριστερά με το ηθικό της πλεονέκτημα κι η δε η έτερη δεξιά που κατέχει το "know how" της σημερινής πολιτικής πραγματικότητας εφαρμόζουν την ίδια ακριβώς πολιτική της κομματοκρατίας. Κι όπως ο Θρασύμβουλος ο άλλοτε τύραννος της Μιλήτου έστειλε τον Περίανδρο τον τύραννο της Κορίνθου για να κόβει τα στάχυα όποιο ψήλωνε και ξεχώριζε, ως ένα δίδαγμα του για να παραμείνει ες αεί κυρίαρχος της εξουσίας, ώστε ως αρχή του να ευνοεί την μετριοκρατία. Όπως τότε ο Περίανδρος σκότωσε τους πιο άξιους πολίτες, έτσι κι οι σημερινοί εξοστρακίζουν τους άριστους (οι Έλληνες μετανάστες που εκδιώχθηκαν κακήν κακώς επί της κρίσεως ενώ πλέον διαπρέπουν στο εξωτερικό), άλλους τους αποβάλλουν κι ούτω καθ' εξής.


 



Ο John Oliver είναι αναμφισβήτητα ένας από τους πιο επιτυχημένους παρουσιαστές. Αυτό που τον κάνει να ξεχωρίζει είναι τα ευφυή του σχόλια, το καυστικό του χιούμορ και ο μοναδικός τρόπος που έχει να σχολιάζει την πολιτική σκηνή και τα πρόσωπα της δημόσιας ζωής.

Κατά τη διάρκεια της εκπομπής «Last Week Tonight» που παρουσιάζει στο ΗΒΟ, ο John Oliver άρχισε να εξηγεί στους τηλεθεατές του πως εκατομμύρια Αμερικανοί πολίτες έχουν συνολικά χρέη 12 τρισεκατομμυρίων δολαρίων και από αυτά, τα περισσότερα είναι ληξιπρόθεσμα χρέη που πωλούνται εν συνεχεία σε εισπρακτικές εταιρείες που αντιμετωπίζουν τους οφειλέτες με τον χείριστο τρόπο.

Για να τους δώσει να καταλάβουν πώς λειτουργούν οι αγορές χρέους, εξαγόρασε ο ίδιος ένα μεγάλο ποσό χρέους δημιουργώντας online μία εταιρεία έναντι του ποσού των 50 δολαρίων. Ονόμασε την εταιρεία του Central Asset Recovery Professional Inc. και έκανε εγγραφή στο Μισισίπι. Εν συνεχεία, έλαβε προσφορά για να αγοράσει ιατρικά χρέη αξίας 15 εκατομμυρίων δολαρίων έναντι 60.000 δολαρίων, πράγμα το οποίο έκανε.

Όπως είπε ο John Oliver, «θα μπορούσα πλέον να έχω νόμιμα στην κατοχή μου λίστα με τα ονόματα και όλα τα προσωπικά στοιχεία των οφειλετών και να έχω υπαλλήλους, οι οποίοι θα τους τηλεφωνούν και θα κάνουν τη ζωή τους άνω-κάτω για ιατρικά δάνεια που δεν έχουν πια στην κατοχή τους (!)». «Δεν θα υπήρχε κανένα πρόβλημα με όλο αυτό, εκτός από το γεγονός πως όλο αυτό είναι λάθος», παρατήρησε ο παρουσιαστής και κωμικός.



Μάλιστα, σχολίασε πως «η αγορά χρέους είναι βρώμικη επιχείρηση. Όμως, έτσι όπως είναι η κατάσταση ο κάθε ηλίθιος μπορεί να μπει σε αυτή τη δουλειά κι εγώ μπορώ να αποδείξω πόσο τρομακτικά εύκολο είναι».

Σε ό,τι αφορά στο χρέος των 15 εκατομμυρίων δολαρίων που αγόρασε, ανήκε σε 9.000 πολίτες. Όπως εξήγησε ο John Oliver, όταν μία εταιρεία αγοράζει χρέος ζητεί συστηματικά από τους οφειλέτες την άμεση αποπληρωμή του με οποιοδήποτε μέσο άσκησης πίεσης μπορεί να φανταστεί κανείς. Αντ’ αυτού, ο ίδιος πάτησε στο τέλος της εκπομπής ένα κουμπί και ανακοίνωσε πως τα χρέη αυτών των οφειλετών θα διαγραφούν.

Μπορείτε να απολαύσετε τον John Oliver στο παρακάτω βίντεο:
 
 

 http://www.enikonomia.gr/international/104123,o-parousiastis-pou-apallaxe-9000-amerikanous-apo-ta-chrei-tous.html